You are here

A japánok több mint fele kevesebb nézőt akar az olimpián

A legfrissebb felmérés szerint a japánok több mint a fele azon a véleményen van, hogy a koronavírus-járvány miatt halasztott tokiói olimpia és paralimpia eseményein csak korlátozott számban legyenek jelen nézők.

 Ezt az álláspontot a július 3. és 13. között országszerte megkérdezett 1202, húszévesnél idősebb ember 58,5%-a vallja – derül ki a Central Research Services által készített és most közzétett tanulmányból, amelyet a Japan Times ismertetett.
A felmérés adatai szerint a japánok 15,6 százaléka azt szeretné, ha az ötkarikás játékokat egyáltalán nem tartanák meg. Tizenegy százalék gondolja úgy, hogy a tokiói olimpiát, nézők nélkül kell megrendezni és csak 7,2 százalék mondja azt, hogy nincs szükség korlátozásokra.

A tanulmány azt is kimutatta, hogy a válaszadók 62,4 százalékát izgatják valamilyen mértékben az ötkarikás játékok, a legjobban várt esemény pedig – a korábbi legfőbb kedvenc úszást is megelőzve – a maratonfutás. Az atlétikai versenyek zárószámát – amelyet hagyományosan az olimpia utolsó napján rendeznek – a japánok nem a fővárosban, hanem az attól 800 kilométerre északra fekvő Szapporóban bonyolítják le, a tokiói hőségtől való félelem miatt.

Forrás: MTI

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: