You are here

A japán konyhaművészet titkai 📺

Japánban hűen őrzik a hagyományokat. A japán gasztronómia attól különleges, hogy nem voltak évszázadokon át külső behatásai. Az ország, amely sokáig nem engedett be idegeneket a területére, egyedi ételeket alkotott meg.

A japán konyha odafigyel az egészséges étkezésre és lehetőség szerint szezonális ételeket szolgál fel, ezzel is megőrizve ételei frissességét.

Az étkezésnek és az ivásnak is megvannak a saját rituáléi az országban. Nyugodtan, a hagyományaikat követve étkeznek.

A tokiói halpiacon, ahol éjszaka zajlik jobban az élet, hogy reggelre friss hal kerüljön a boltokba és az éttermekbe, olyan jó minőségű tonhalat árulnak, hogy árverést kell rendezni azok között, akik szeretnének belőlük vásárolni. Ha a Japán gasztronómia szóba kerül bárhol a világon, mindenkinek a sushi jut eszébe elsőnek.

A Kobe marha a világ legdrágább marhahúsa. Az állatokat szakéval dörzsölik be és úgy masszírozzák. Sört itatnak velük, hogy jobb étvágyuk legyen.

A japán konyhára jellemző, hogy az asztalnál készítik el az ételt.

Japánban nagy hagyománya van a késkészítésnek is. Minden mozzanatra különböző kést állítanak elő. A boltokban megélezik a pengéket, mielőtt a kés új tulajdonosa kisétál velük az ajtón. Sokszor a kés gazdájának nevét is belevésik a pengébe.

A japán fesztiválokon kapható ételek igazi street food hangulatot teremtenek. Itt kapható például a polipból készült nyolckarú labda nevű étel, a teriyaki ( mázzal bevont tintahal), a pálcikára húzott yakitori ( grillcsirke édes szójaszószban).

Veres Tamás

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: