You are here

A japán hölgyek szépségének titka

 

Ha egy európai ember ránéz egy japán nőre, egyből felfigyel karcsúságára és fiatalosságára. A japán nők szépségének titka az életmódjukban keresendő.

Zöld teát isznak, amely gazdag antioxidáns tartalmának köszönhetően csökkenti az öregedési folyamatot. A zöld tea elősegíti a fogyást és csökkenti a rák és a szívbetegségek kockázatát.

A japán konyha jellegzetes ételei a savanyú káposzta, a miso, a tempeh, a kefír. a kombucha. Ezek a tejsavas erjedésen keresztülmenő ételek megőrzik a tápanyagaikat és jótékony enzimeket és vitaminokat állítanak elő az emberi szervezetben. A hasznos baktériumokban gazdag erjesztett ételek hozzájárulnak a megfelelő emésztéshez és a súlyvesztéshez.

A bőrbetegségek kialakulása szinte ismeretlen fogalom Japánban köszönhetően az omega-3 zsírsavakban és ásványi anyagokban gazdag tenger gyümölcseinek.

A japánok odafigyelnek ételeik minőségére és mennyiségére is. Kis adagokat esznek, így kevesebb az esély az elhízásra, nem terhelik nagyobb adag ételekkel a gyomrukat. Lassan étkeznek, hogy szervezetük időben jelezze, ha nem kíván több ételt magához venni.

Ételeik elkészítéséhez szinte alig használnak zsiradékot. Élelmiszereik nagy részét nyersen és frissen fogyasztják el, így értékes tápanyagok maradnak meg.

A japán férfiak és nők sokat sétálnak. A napi séta nem csak a stressz csökkentésére és a hangulat javítására alkalmas, hanem javítja a szív és érrendszer egészségét. A kerékpározás is egyre népszerűbb Japánban.

Az országban sokan a harcművészetek (judo, aikido, karate) űzésével javítják az állóképességüket. A harcművészetek biztosítják a szív és érrendszer épségét, növelik az izomtömeget és javítják az izmok rugalmasságát.

 

Veres Tamás

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: