You are here

A japán gin az Egyesült Királyság meghódítására készül

 

1899-ben alapította meg Torii Shinjiro édes borokkal foglalkozó vállalatát, a Suntory-t. 1923-ban már whiskey-t, 1936-ban gint is készítettek.

A cég rohamos fejlődésnek indult. 2013-ban bevezették a tokiói tőzsdére és majdnem négymilliárd dollár nyereséget ért el. 2014-ben felvásárolta az amerikai bourbon-t gyártó Beam-et. A tranzakcióval a világ harmadik legnagyobb szeszesital gyártó vállalata lett.

A gyár által előállított japán whiskey töretlen népszerűségnek örvend Nagy Britanniában.A Suntory újabb nagy dobása, a Roku gin bevezetése az Egyesült Királyságban. A Roku gint Oszakában desztillálják. A Roku jelentése: hat. Ez a hatszögletű palackra utal, amelyben forgalmazzák. A palack cimkéje az eperfából kézi készítéssel megalkotott washi papírból készül.

A gin összetevőit a hagyományos japán eljárással szüretelték le. Az ital összetevői között található cseresznyevirág, cseresznyevirág levele, szencsa zöld tea, szecsuáni bors. A Roku gint Torii Kazuyuki lepárlómester alkotta meg. Nyilatkozata szerin a Roku előállításával az volt a cél, hogy valami különlegeset készítsenek.

Veres Tamás

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: