You are here

A hétből öt japán búvárnő túlélt három napot az óceánon

Három nap óceáni hánykolódás után sikerült élve kimenteni öt eltűnt búvárnőt. Előkerült egy holttest, és egy személyt méh keresnek.

Az indonéziai Bali környéke a japán könnyűbúvárkodás kedvenc merülő helye. A búvárokat hajóval, szervezetten szállítják a tenger legszebb vizeire, majd merülés után egy gyűjtőhelyről visszaviszik a partra.
Rutinszerű kirándulásnak indult, de részben tragédiába torkollt egy hétfős női búvárcsapat merülése. A gyakorlott búvárnők a Bali melletti Nusa Lembongan-sziget közelében merültek. A kísérőhajó egy ideig követte őket, de a hirtelen támadt heves trópusi esőben nyomukat vesztette. Miután ez előre egyeztetett találkozási ponton hiába várta a búvárokat, értesítette a mentőegységeket. A száz fős mentőalakulat három napig hiába kereste a 20 kilométerre sodródott nőket, míg végül ötöt egy korallzátonynál találtak meg. Három napig, a végsőkig kimerülve ott húzták meg magukat. A teljes kiszáradástól az esőzés mentette meg őket, esővizet ittak. A tengerből előkerült egy nehezen felismerhető holttest, amit az egyik eltűnttel azonosítottak. A hetedik személy, aki még nem került elő, maga az oktató volt, aki indonéz férjével egyetemben szervezte a merüléseket. A közben eltelt időt tekintve azonban arra, hogy élve előkerül, nem sok remény van.

Tanaka
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: