A hétből öt japán búvárnő túlélt három napot az óceánon

2014. február 21. péntek
Írta:

Három nap óceáni hánykolódás után sikerült élve kimenteni öt eltűnt búvárnőt. Előkerült egy holttest, és egy személyt méh keresnek.

Az indonéziai Bali környéke a japán könnyűbúvárkodás kedvenc merülő helye. A búvárokat hajóval, szervezetten szállítják a tenger legszebb vizeire, majd merülés után egy gyűjtőhelyről visszaviszik a partra.
Rutinszerű kirándulásnak indult, de részben tragédiába torkollt egy hétfős női búvárcsapat merülése. A gyakorlott búvárnők a Bali melletti Nusa Lembongan-sziget közelében merültek. A kísérőhajó egy ideig követte őket, de a hirtelen támadt heves trópusi esőben nyomukat vesztette. Miután ez előre egyeztetett találkozási ponton hiába várta a búvárokat, értesítette a mentőegységeket. A száz fős mentőalakulat három napig hiába kereste a 20 kilométerre sodródott nőket, míg végül ötöt egy korallzátonynál találtak meg. Három napig, a végsőkig kimerülve ott húzták meg magukat. A teljes kiszáradástól az esőzés mentette meg őket, esővizet ittak. A tengerből előkerült egy nehezen felismerhető holttest, amit az egyik eltűnttel azonosítottak. A hetedik személy, aki még nem került elő, maga az oktató volt, aki indonéz férjével egyetemben szervezte a merüléseket. A közben eltelt időt tekintve azonban arra, hogy élve előkerül, nem sok remény van.

Tanaka
Inter Japán Magazin


Bannerek


Hírlevél

Betöltés...Betöltés...