You are here

A 17 éves Mészáros Eszter sportlövő tokiói kvótás

Mindössze 17 évesen szerzett olimpiai kvótát Mészáros Eszter a müncheni világkupaversenyen. Szucsák László tanítványa a harmadik magyar sportlövő, aki kiharcolta a jövő évi tokiói ötkarikás játékokon való indulás jogát, a pisztolyos Major Veronika és a puskás Péni István után.

Mészáros Eszter szerezte meg a harmadik magyar olimpiai kvótát sportlövészetben. A mindössze 17 esztendős versenyző 162.8 körös eredménnyel a hatodik helyen végezve harcolta ki a tokiói ötkarikás játékokon való indulás jogát női légpuskában a müncheni sportlövő világkupaversenyen.

Szucsák László tanítványa már azzal nagy bravúrt hajtott végre, hogy 630.2 körrel a hetedik helyen jutott a fináléba. Már csak egy feladata maradt: három európai ellenfeléből kettőt meg kellett előznie, mivel ketten kvalifikálhattak erről a megméretésről.

Eszter ezt sikeresen abszolválta: csak a román sportlövő végzett előtte, norvég és osztrák riválisát megelőzte. A versenyt az indiai Chandela nyerte 251 körrel. Mészáros így a harmadik magyar sportlövő, aki kiharcolta a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon való indulás jogát, a pisztolyos Major Veronika és a puskás Péni István után.

„Ez életem legboldogabb hatodik helyezése, már az első sorozat után éreztem, hogy nagyon jó eredményt érhetek el. A vicces az, hogy a 630.2 kör nem egyéni csúcs, mert lőttem már ennél jobbat egyszer egy tizeddel, egy másik alkalommal meg 1.1 körrel. Igaz, azok hazai versenyek voltak. Nemzetközi viadalon korábban még nem teljesítettem ilyen jól. Az első sorozatot látva lassan, megfontoltan lőttem. Nem tagadom, a döntő előtt kicsit izgultam, mert tudtam, szerencsés esetben a hatodik helyezés is elég lehet az olimpiai kvótához. Még fel sem fogtam, mekkora sikert is értem el” – nyilatkozta a hazai szövetségnek az olimpiai kvótás Mészáros Eszter, aki a gödöllői Török Ignác Gimnázium (TIG) egyesületének versenyzője.

H-guchi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: