You are here

33 áldozata van a kiotói szándékos gyújtogatónak

Valószínűleg őrült az a férfi, aki Kyotóban szándékosan felgyújtott egy animációs filmstúdiót. Az esetnek immár 33 halálos áldozata van. 

Legalább huszonnégy ember meghalt abban tűzvészben, amely egy munkahelyen történt, fényes nappal csütörtökön. Több mint harminc embert kórházban ápolnak, többük állapota válságos — közölte az MTI.

Beszámolók szerint a japán stúdióba egy férfi rontott be, és egyelőre ismeretlen folyadékot locsolt szét, majd meggyújtotta. A tűzben az elkövető is megsérült, őt szintén kórházba szállították, nincs kihallgatható állapotban.

Helyszíni értesülések szerint az elkövető egy 41 éves férfi volt, aki tette elkövetésekor azt kiabálta: „Haljatok meg!” A BBC szerint az elkövető nem volt a stúdió korábbi munkatársa.

A hatóságok értesülése szerint a tűz idején az épületben csaknem hetvenen tartózkodtak, ám legtöbbjüknek sikerült kimenekülnie. A lángokat a tűzoltóság néhány óra alatt eloltotta.

A Kyoto Animation nevű céget 1981-ben alapították, és számos, a fiatalok körében népszerű animációs film fűződik a nevéhez.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: