You are here

160 milliós magyar drogfutárt fogtak Japánban

Letartóztattak egy magyar férfit Japánban

A japán rendőrség az eset után 3 héttel tájékoztatást adott ki, mely szerint a Narita nemzetközi repülőtéren letartóztattak egy 32 éves magyar állampolgárságú férfit, aki egy kilogram kábítószert próbált becsempészni az országba.

Az egyelőre név szerint meg nem nevezett férfi a gyomrában próbálta becsempészni a 160 millió forint piaci értékű illegális drogot. Mint a rendőrségnak bevallotta, a tiltott szert 7 csomagban nyelte le.  A csomagolás azonban megsérülhetett, minek hatására erős alhasi fájdalmak kínozták.

A rendőrség jelentéséből nem derült ki, hogy a csempészt saját rosszulléte buktatta-e le, avagy éppen az miatt önként jelentkezett. A nyomozás valószínűleg a lefoglalt drog származási országára és a mögötte álló személyekre próbál fényt deríteni.

Japánban a nehézdrogok terjesztése még a nemzetközi szint alatt van, és a rendőrség mindent megtesz, hogy továbbra is megfékezze.
A fővárosban nem ritkaság a minilaborral felszerelt rendőrautó.  Az igazoltató járőr a fiataloktól előkerült gyanús porokat ott a helyszínen vegyszerekkel egy perc alatt kielemzi, és amennyiben a számítógép képernyője drogot ír ki, gazdája kezén már kattan is a bilincs.

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: