You are here

102 év után először látogatott a japán császári ház tagja Oroszországba

    Takamado Hiszako hercegnő, a Japán Labdarúgó Szövetség tiszteletbeli elnöke személyében 102 év után első ízben látogatott el a japán uralkodóház egy tagja Oroszországba – közölte kedden az orosz sajtó.

    A 64 esztendős hercegnő, Akihito császár unokatestvérének özvegye, Szaranszkban, Mordvinföld fővárosában tartózkodik, ahol a felkelő nap országának labdarúgó-válogatottja kedd délután méri össze erejét Kolumbia csapatával. A Kyodo hírügynökség szerint az előkelőség csütörtökön felkeresi majd a japán csapat edzőbázisát, amelynek szombaton a Szenegál elleni összecsapáson fog szurkolni.
Takamado Hiszako 1998 óta az összes labdarúgó-világbajnokságon jelen volt.
A császári család tagjai közül utoljára Kanyjin Kotohito herceg járt Oroszországban, még 1916-ban, az első világháborúban Moszkvával, és így az antanthatalmakkal szövetséges Tokió képviselőjeként.
Szaranszkban a MordovMedia.ru hírportál szerint mintegy 15 ezer kolumbiai és több mint 5 ezer japán szurkoló várja, hogy elhangozzék a kezdő sípszó, közép-európai idő szerint 14 órakor.

    A hercegnő nem véletlenül a Japán Labdarúgó Szövetség tiszteletbeli elnöke. Férje, a fiatalon, szívinfarktusban elhunyt Takamado herceg a labdarúgás szerelmese volt, amatőr futballista.

/MTI – Inter Japán Magazin/

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: