You are here

10 érdekesség, amit valószínűleg nem tudtál Japánról

#10 A hosszú élet titka Ki ne vágyna a hosszú, egészséges életre? Jó, persze vannak páran de maradjunk az átlag gondolkodásnál még egy picit.

#9 Van pár sziget Mi jut eszedbe először, ha azt mondom, hogy sziget? Gondolom a fesztivál és nem is hibáztatlak miatta, de a földrajztanárok haja ilyenkor hullik ki.

#8 Japán Star Wars? Lehet imádni, lehet utalni de az tény, hogy a Star Wars korunk egyik legnagyobb filmsorozata. Viszont azt tudjátok honnan ered az egész ötlet?

#7 Egy jó sushi Magyarországon annyira nem klasszikus étel a hal. Igen és most mondhatnátok a halászlét, vagy épp a jóó balatoni hekkezéseket, de az a hekk a legtöbb esetben közelebb van a gasztronómiai harakirihez, mint a halhoz.

#6 És a marha Oké, ha már a sushit átbeszéltük, mi lenne, ha áttérnénk a marhaságokra? Mert a világ egyik legdrágább húsa, a Kobe marha is Japánból származik.

#5 Automatizált világ Persze azt mindenki tudja, hogy Japán, legalábbis a nagyvárosai elég modern helynek számít. Csak gondoljunk a rengeteg kis robotra, vagy a mágnesvonatokra.

#4 A felnőttek nyertek Ahogy haladunk előre az életben szépen folyamatosan megváltozik, hogy a boltban mit emelünk le a polcról. Vagy épp nagyon az elején, hogy mit vesznek meg nekünk a boltban.

#3 Szép fehér fogak Mindenki tudja, hogy egy szép mosoly már fél siker. A szép rendezett, fehér fogak elég megnyerőek tudnak lenni.

#2 Mit csinálsz a zuhany alatt? Sajnos mindennap érzékeljük a buszon, illetve az utcákon, hogy van pár ember, akinek nem feltétlen annyira alap dolog a fürdés, mint az átlagnak.

#1 Az üzlet az első Gyereket vállalni nagyon különleges dolog. Persze gyakran ott van az az eset, amikor véletlenül jön össze a baba, de ha tervezett, vagy épp a pár meg tudja oldani a gyerekvállalást csodálatos dolog szülővé válni.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: